• Cancel
    Filter
Filter

61. Müzayede Kitap

OSMANLICA VE TÜRKÇE KİTAPLAR, İSTANBUL VE İZMİR İLE İLGİLİ KİTAPLAR, NADİR SÖZLÜKLER, OSMANLI VE TÜRKİYE İLE İLGİLİ KİTAPLAR

Currency Converter:
  • Category: Ankara Kedisi
Lot: 388 » Ankara Kedisi

THE ANGORA CAT HOW TO BREED, TRAIN AND KEEP IT WITH ADDITIONAL CHAPTERS ON THE HISTORY, PECULIARITIES AND DISEASES OF THE ANIMAL, Robert Kent James, James Brothers, Boston, 1898 (2. baskı). 100 s, baştan sona resimli, 20 x 13.5 cm, bez cildinde.

Ankara kedisi üzerine çok nadir bir kitap... Bol resimli...

Anayurdu Ankara olan Ankara kedisi, en eski uzun tüylü kedi soylarından birisidir. İlk kez 17. yüzyılda denizciler tarafından Avrupa'ya da götürülmüştür. 18. yüzyılda Avrupa soyluların sevgilisi haline gelmiş olan Ankara kedisi, eski zamanlarda Fransız krallarının saraylarında her yerde mevcuttu. Bugünkü Ankara kedileri güçlü, enerji dolu ama nazik, orta uzun ipekimsi tüylü bir kedi olarak tanınır. Çok hareketlilerdir, atlamayı severler, yeterince ilgi ve şefkat görmezse bunu zorla elde etmeyi iyi bilirler. Ankara kedisi saf ve doğal bir kedi türü olmasının yanı sıra Türkiye'nin ulusal hazinelerinden biri olarak görülür. Ankara kedisi pek çok kişi tarafından orijinal uzun tüylü kedi olarak kabul edilir. Eski adı Angora olan Ankara; ipeksi, zarif desenli ve uzun postlu hayvanların evi olarak bilinir. Ankara kedileri; hâlâ Türkiye'nin köylerinde ve kırsal yerlerinde, yüzyıllardır neredeyse hiç değişikliğe uğramadan dolaşmaktadır. Bu kadar zaman boyunca hayatta kalmasını sağlayan özellikleri; içgüdülerine oldukça bağlı ve son derece zeki olmasıdır. Günümüzde, özgür yaşamak yerine insanlarla yaşamaya alışmış olsa da kendine özgü güçlü kişilik özelliklerini korur.

Details
previous
Go to Page: / 1
next