• Cancel
    Filter
Filter

61. Müzayede Kitap

OSMANLICA VE TÜRKÇE KİTAPLAR, İSTANBUL VE İZMİR İLE İLGİLİ KİTAPLAR, NADİR SÖZLÜKLER, OSMANLI VE TÜRKİYE İLE İLGİLİ KİTAPLAR

Currency Converter:
  • Category: Ankara Ve İstanbul
Lot: 375 » Ankara Ve İstanbul

CONSTANTINOPLE. ISTAMBOUL, George Wharton Edwards, Philadelphia, the Penn Publishing Company, Philadelphia, 1930. 312 s, 23 renkli ve 32 tek renk resim, 27.5 x 20 cm, desenli bez cildinde.

Karakalem ve renkli çizimlerle Cumhuriyet sonrası İstanbul ve Ankara…

George Wharton Edwards (1859-1950) Amerikalı empresyonist ressam ve tarih ve seyahat konulu çeşitli kitapların yazarı ve ressamıdır. İyi bir ressam olan Edwards renkli ve karakalem resimlerle süslediği kitabında Cumhuriyet’in ilanı sonrası geldiği İstanbul’da hatıralar eşliğinde eski İstanbul’u ve Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyet’in başkenti Ankara’yı karşılaştırarak anlatıyor. Eski başkentin caddelerini, pazarlarını, surlarını camilerini resimleyerek anlatan yazar, Ankara’nın yeni politik yapısı hakkında da bilgi vermektedir. Üzerinde ay yıldızlı arma bulunan Constantinople/Stamboul, Mustafa Kemal ve Ankara/Angora yazılı işlemeli cildi ve Mustafa Kemal ve İstanbul’un tasvir edildiği resimleri dikkate değerdir.

Details
previous
Go to Page: / 1
next